Biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat organizează, în această perioadă premergătoare Sfintelor Paști, un ciclu de seri duhovnicești. Primul eveniment a avut loc duminică, 17 februarie 2019, la Complexul Brâncovenesc din Râmnicu Sărat, și s-a intitulat Întâlnirea cu duhovnicul.

În cadrul manifestării, au fost evocați Părintele Paulin Lecca, monahul scriitor care și-a petrecut ultimii patru ani din viață la Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea, și Părintele Evghenie Dascaliuc, un mare duhovnic român care a viețuit vreme de 66 de ani în obștea Mănăstirii Ciolanu, județul Buzău.

Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian la această seară duhovnicească a fost Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic și misionar, care a transmis binecuvântarea Chiriarhului locului.

Potrivit programului, au fost susținute următoarele prelegeri: Părintele Evghenie, așa cum l-am cunoscut – Arhim. Teoctist Basarab, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei; Părintele Arhimandrit Paulin Lecca, un cărturar și un mare duhovnic – Stavrofora Serafima Pricop, stareța Mănăstirii Rogozu; Duhovnicul, chipul iubirii și al sfințeniei – Pr. Dumitru Buduianu, Parohia Fundeni, județul Buzău; Duhovnicul, doctorul sufletelor – Pr. Ionel Vrînceanu, Capela Militară „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Focșani.

Intervenții pe marginea temei au avut Pr. Mihail Milea – profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, și Pr. Cristian Iordache, de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Râmnicu Sărat.

La eveniment au participat Dl Sorin Cîrjan – primarul municipiului Râmnicu Sărat, și Dl viceprimar Ștefan Torcărescu, alături de clerici și credincioși din oraș.

Pr. Nicolae Cane, gazda întâlnirii, a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru frumoasele comunicări susținute, adresându-le invitația de a lua parte și la celelalte seri duhovnicești care vor urma.