Luni, 29 ianuarie 2018, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din Buzău, s-a desfășurat ședința Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian. Alături de ierarhul locului s-au aflat președintele CAR, Pr. Gheorghe Sava-Popa, reprezentanții Centrului Eparhial, ai celor șapte protoierii și ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiu.

În cadrul ședinței, au fost prezentate darea de seamă pe anul 2017, raportul comisiei de cenzori, proiectul de buget pe anul curent și s-au luat unele hotărâri pentru îmbunătățirea activității acestei instituții.

Pe lângă împrumuturile acordate membrilor CAR, a existat și un număr semnificativ de persoane care au beneficiat de sprijin financiar gratuit, în situații speciale (deces, îmbolnăvire și nașterea mai multor copii). Astfel, au fost oferite 7 ajutoare de deces, în valoare de 18.000 de lei, 48 de ajutoare în cazuri de boală, care au însumat 24.000 de lei, și 47 de ajutoare pentru nou-născuți, în valoare de 23.500 de lei. Prin urmare, pentru cazurile sociale, s-a cheltuit, în total, suma de 65.500 de lei.

Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei are, în prezent, un număr de 1489 de membri activi.