Aula brâncovenească a Palatului arhiepiscopal din Buzău a găzduit joi, 6 februarie 2020, ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În deschidere, Ierarhul locului, consilierii și inspectorii eparhiali, precum și membrii forului bisericesc – clerici și mireni – au participat la o slujbă de Te Deum, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”.

Cu această ocazie, Arhiepiscopul Ciprian a mulțumit tuturor celor care au sprijinit Eparhia Buzăului și Vrancei în activitățile sale din anul precedent.

„Se cuvine să-I mulțumim întâi lui Dumnezeu pentru toate. În al doilea rând, mulțumim tuturor celor care au răspuns chemării noastre de a ne ajuta și colaboratorilor de la Centrul Eparhial. Pe parcursul anului 2019, am căutat să asigurăm un echilibru în desfășurarea activităților care privesc toate componentele vieții bisericești. Ca în fiecare an, un accent deosebit a fost pus pe restaurarea și consolidarea clădirilor-monumente istorice îndeosebi, din cadrul Centrului Eparhial, dar și a altor edificii bisericești. Nu au fost neglijate, însă, cele două sectoare spre care-și îndreaptă privirea toți din societatea românească, pentru a vedea ce oferă Biserica societății, și anume Sectorul Social-filantropic și misionar și Sectorul Cultural-educațional. Ne-am străduit și noi să ne aducem contribuția la consolidarea educației copiilor și tinerilor noștri, pe care i-am implicat în multe proiecte și activități specifice, și, de asemenea, după posibilități, am derulat și activități social-filantropice concrete”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul ședinței, au fost prezentate și evaluate activitățile pastoral-misionare, cultural-educaționale, social-filantropice și administrativ-gospodărești din 2019, desfășurate de sectoarele Administrației eparhiale, și s-au trasat obiectivele pentru anul 2020.

Întâlnirea s-a încheiat cu vizionarea filmului Retrospectiva anului 2019, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, realizat de Biroul Mass-media, structură a Sectorului Cultural-educațional.