Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău a organizat, sâmbătă, 24 mai 2014, cea de-a doua ediţie a colocviului european „Voluntariatul – formă de solidaritate şi virtute“. La eveniment au participat delegaţii formate din profesori, coordonatori de proiecte filantropice şi voluntari din cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Este al doilea seminar european pe care şcoala noastră îl organizează, în ultimii trei ani, şi sperăm ca prin astfel de evenimente să reuşim o promovare eficientă a valorilor creştine şi europene. În acelaşi timp, credem că putem dobândi împreună, profesori, elevi şi comunitate locală, mai multă experinţă, inspiraţie şi, de ce nu, putere de creativitate în acţiunile caritabile, filantropice, de informare şi în orice alt gen de activităţi de voluntariat, pe care încercăm să le promovăm şi să le desfăşurăm, a spus Pr. Prof. Cristian Marius Dima, coordonator de programe şi proiecte educaţionale europene.

Cu acest prilej, s-au împărtăşit exemple de bună practică pe tema voluntariatului şi au fost vizionate prezentări video cu activităţile desfăşurate de fiecare echipă implicată în proiectul multilateral Comenius.

Prima ediţie a seminarului european „Voluntariatul – formă de solidaritate şi virtute“ a avut loc tot la Buzău, în octombrie 2011.