Serbarea de Crăciun a Seminarului Teologic din Buzău

În seara zilei de joi, 17 decembrie 2015, la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău, a avut loc tradiţionala serbare de Crăciun a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“. Ca în fiecare an, elevii seminarişti, împreună cu profesorii lor, au pregătit un frumos program artistic ce a cuprins poezii religioase şi un concert de colinde susţinut de Corul „Credo in Deo“ al instituţiei buzoiene de învăţământ teologic.

În prima parte a manifestării, copiii de la Grădiniţele „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ şi „Căsuţa Piticilor“ din Buzău, care funcţionează ca structuri ale Seminarului, au interpretat cântece specifice Crăciunului şi au recitat poezii, spre bucuria părinţilor şi a tuturor celor prezenţi.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

„Felicit pe elevii noștri de la Seminarul Teologic, pe domnul profesor Gianin Oprea, pe părintele director Gheorghe Sava-Popa și pe toți cei ce s-au ostenit la realizarea acestui concert de colinde, ceea ce înseamnă că ne menținem și continuăm să mergem pe un drum bun, în pofida atacurilor care vin din partea celor ce caută să minimalizeze importanța Bisericii noastre strămoșești. Mai avem câteva zile și, realmente, ne vom întâlni din nou cu Pruncul dumnezeiesc. Până atunci, să ne străduim cu toții să păstrăm în suflet frumusețea colindului românesc, să săvârșim în continuare binele, să-i ajutăm pe semenii noștri, să aducem o rază de lumină în jurul nostru și acolo unde încă mai există tristețe, pentru că în noaptea și în ziua de Crăciun nimeni nu are voie să fie trist“, a subliniat Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul rostit la finalul serbării.

Cu acest prilej, Moș Crăciun a venit în mijlocul celor mici și le-a oferit daruri.