Agenda tânărului ortodox 2016, lansată la Buzău

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2016 ca An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, la Buzău, a fost lansată, în premieră,Agenda tânărului ortodox 2016. Evenimentul a avut loc, miercuri, 16 decembrie 2015, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul“ şi a fost prezidat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Tot acum, mai mulţi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ şi câteva eleve de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu“ au primit certificatul de voluntariat, agende şi pixuri personalizate, calendare şi reviste, în semn de apreciere pentru activitatea pe care au desfăşurat-o în reorganizarea fondului de carte al bibliotecii arhiepiscopale.

„Frăţiile voastre veniţi din familii unde părinţii v-au încurajat să vă implicaţi în treburile casei şi, în felul acesta, v-au insuflat dragostea de muncă, pentru că voluntariatul presupune să faci ceva concret pentru tine şi pentru cei din jur. Dacă această dragoste de muncă este dublată de sentimentul altruist, al dezinteresului, atunci şi în faţa oamenilor, dar mai ales în faţa lui Dumnezeu, capătă o valoare extraordinară, deoarece te defineşte pe tine ca un creştin înzestrat cu toate calităţile, cu virtuţile pe care Mântuitorul Iisus Hristos le cere prin Evanghelia Sa“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

„Ne-am dorit să asociem acest moment de recunoaştere a activităţilor de voluntariat cu lansarea Agendei tânărului ortodox 2016, un produs editorial deopotrivă inedit în spaţiul Bisericii Ortodoxe Române, dar şi aşteptat de către tineri. Ne exprimăm speranţa că aceştia îl vor promova ca un instrument eficient de organizare a ritmului de lucru şi a celui liturgic, precum şi ca un indicator în care vor descoperi repere pentru progresul lor educaţional şi duhovnicesc“, a declarat Pr. Cristian Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul.

Agenda tânărului ortodox cuprinde un istoric al Eparhiei Buzăului şi Vrancei, o prezentare a Sectorului Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, imagini de la diferite proiecte şi activităţi ale acestui sector, rânduieli bisericeşti şi calendarul creştin-ortodox pe anul 2016.