Paraclisul arhiepiscopal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Buzău a găzduit, joi, 18 iunie 2015, festivitatea de încheiere a anului şcolar pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“. Ceremonia a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care a oficiat şi o slujbă de Te Deum. La eveniment au fost prezenţi profesori, elevi şi părinţi ai acestora.

Ca unul care am absolvit această şcoală, i-am preţuit pe profesorii mei, am iubit acest paraclis în care am făcut cinci ani de zile practică liturgică şi muzicală, mă preocupă soarta frăţiilor voastre, modul în care vă desfăşuraţi aici activitatea şi, de asemenea, condiţiile în care trăiţi. Sunt încă multe de făcut şi îmi doresc ca, din punctul de vedere al condiţiilor, să atingem anumite performanţe, pe care le merită orice tânăr într-o şcoală serioasă. În anii care urmează, nădăjduim să realizăm mai multe lucruri, de unele veţi avea parte dumneavoastră, de altele cei care vor veni după frăţiile voastre, dar să fiţi siguri că Centrul eparhial, prin colaboratorii mei, vă are în vedere, vă consideră o prioritate. Chiar anul acesta ne-am îndreptat atenţia spre tineri, în general, şi o vom face în fiecare an, fără a neglija celelalte categorii sociale, care beneficiază şi din partea noastră de un anumit sprijin, însă tinerilor le vom acorda o atenţie deosebită“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, în cuvântul rostit la final.

Cu această ocazie, au fost premiaţi toţi seminariştii care s-au distins la învăţătură, precum şi cei care au participat la olimpiade sau la alte concursuri şcolare. Premiile au constat în bani, diplome şi cărţi cu tematică religioasă.

Întemeiat în anul 1836, prin grija vrednicului de pomenire Episcop Chesarie, Seminarul Teologic Ortodox din Buzău reprezintă una dintre cele mai vechi şi renumite instituţii de învăţământ teologic din ţară.