Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat, duminică, 29 octombrie 2017, slujba de sfințire a bisericii Parohiei Aliceni, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău. Lăcașul de cult, cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, a fost construit în perioada 1991-2000, prin osteneala preotului Constantin Negoiță. Între anii 2014-2016, actualul paroh, preotul Ioan Negoiță, a coordonat lucrările de împodobire cu pictură a sfântului lăcaș, pe care l-a dotat cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare.

Biserica a fost târnosită prin stropirea cu apă sfințită și prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir, iar Sfânta Masă din altar a fost sfințită și împodobită. Pictura interioară și icoanele de pe catapeteasmă au fost și ele sfințite de ierarh.

După rânduiala de târnosire a lăcașului de rugăciune, soborul slujitorilor, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, a săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența a sute de credincioși, care au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar și să se închine. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a tâlcuit Evanghelia Duminicii a 24-a după Rusalii, care ne-a înfățișat minunea învierii fiicei lui Iair. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a precizat că „moartea trebuie înțeleasă ca o trecere dintr-un plan al existenței într-un alt plan al existenței. Părăsirea acestei lumi nu înseamnă intrarea în neființă, distrugerea ființei umane, ci doar o ieșire a sufletului din trupul pământesc și o trecere a lui în lumea veșniciei. Pentru că sufletul este nemuritor, se întoarce la Dumnezeu Cel veșnic, Care l-a dat”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, părintele Ioan Negoiță a fost hirotesit iconom, în semn de apreciere a activității sale pastorale și administrative. Persoanele care au sprijinit lucrările de zidire a bisericii au primit diplome de vrednicie. În numele comunității parohiale, preotul Negoiță i-a oferit Arhipăstorului Buzăului și Vrancei o icoană a Maicii Domnului.