Credincioşii Parohiei vrâncene Beciu-Râmniceanca au participat în număr mare, duminică, 2 noiembrie 2014, la sfinţirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei.

Nu am decât cuvinte de apreciere şi de mulţumire faţă de toţi cei care au contribuit, mai mult sau mai puţin, cu bani, cu materiale şi prin munca lor, pentru ca locaşul de cult, construit de strămoşii dumneavoastră, să-şi recapete frumuseţea cea dintâi. Oricine va intra de acum înainte în acest sfânt locaş se va bucura când va vedea că este o biserică frumoasă, îngrijită, înnoită şi, iată, acum sfinţită, pecetluită prin darul Sfântului Duh. Vă felicităm pe toţi, în frunte cu părintele Bardaş, şi dorim ca frăţiile voastre să preţuiţi, aşa cum se cuvine, însemnătatea Bisericii – Casa lui Dumnezeu şi casa noastră – care ne adună pe toţi sub acelaşi acoperiş şi ne uneşte prin aceeaşi credinţă în Fiul lui Dumnezeu întrupat, răstignit şi înviat pentru noi şi a noastră mântuire“, a precizat Chiriarhul Buzăului şi Vrancei.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a hirotesit întru duhovnic 4 preoţi, cărora le-a dăruit câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic şi o cruce de binecuvântare.

Biserica din satul Beciu a fost ctitorită, în perioada 1700-1705, de căpitanul Vasile şi soţia sa Chirana; după moartea lor a devenit schit, închinat mănăstirii brâncoveneşti din Râmnicu Sărat. În anul 1909, şi-a redobândit statutul de biserică parohială şi a suferit, de-a lungul vremii, numeroase stricăciuni. Prin strădania preotului paroh Silvian Bardaş şi cu sprijinul enoriaşilor, în ultimii ani, au fost înlocuite acoperişul, gardul împrejmuitor, pardoseala şi mobilierul, iar Sfânta Masă a fost refăcută din marmură. Totodată, pictura din pridvor a fost realizată din nou şi cea din biserică a fost restaurată.