Noul sediu al Protoieriei Focşani II a fost sfinţit, joi, 6 noiembrie 2014, în urma lucrărilor de amenajare realizate la parterul clădirii. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Au participat consilieri eparhiali, protopopi, preoţi de la bisericile din protoierie, precum şi cei care au sprijinit amenajarea spaţiului.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit părintelui protopop Oscar Frunză şi tuturor celor care au făcut posibilă construirea şi inaugurarea acestui edificiu, îndemnându-i să ducă la bun sfârşit lucrările care au mai rămas de efectuat.

Vreau să îi mulţumesc părintelui Oscar Frunză că a pus la inimă îndemnul pe care i l-am adresat în urmă cu ceva timp, de a nu precupeţi nici un efort şi a se încadra şi dânsul în această competiţie constructivă, între protoierei, pentru a finaliza lucrările necesare la o astfel de instituţie, cum este sediul protoieriei. Când am făcut o vizită, anul trecut, în toamnă, am intrat împreună prin toate încăperile, iar acum se vede o schimbare radicală. Nădăjduim ca de acum înainte lucrările să continue şi sperăm să întâlniţi oameni de bună credinţă, sensibili la problemele Bisericii, ca să vă ajute să duceţi până la capăt lucrările de amenajare a acestui spaţiu, a subliniat Chiriarhul Eparhiei de la Curbura Carpaţilor.

În perioada următoare, la etaj, vor fi amenajate o sală de conferinţe, biblioteca şi arhiva.