Paraclisul cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Acoperământul Maicii Domnului” din Parohia vrânceană Mihălceni a fost sfinţit chiar în ziua de prăznuire a celui de-al doilea hram. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

„Sfinţii Părinţi spun că după ce locaşul de cult a fost construit într-un anumit stil de arhitectură, în formă de cruce, cu turlă, care ne arată direcţia spre ceruri, după ce s-a împodobit şi cu pictură, prin stropirea cu apă sfinţită, prin ungerea cu Sfântul şi Marele Mir, iar apoi prin săvârşirea Sfintei Liturghii pe Sfânta Masă, încetează de a mai fi un edificiu oarecare. Locaşul acesta devine Casa lui Dumnezeu şi poarta cerului”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Lucrările de construire a paraclisului au început în anul 1988. După 1990 s-au adăugat cele trei abside şi turla centrală de deasupra naosului. Între anii 2008-2013, lăcaşul de cult a fost împodobit cu pictură.

La slujbe a participat un număr însemnat de credincioşi din localitate şi din parohiile învecinate. Potrivit tradiţiei, aceştia au trecut prin Sfântul Altar, au sărutat Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.