Paraclisul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu“ din Focşani a fost sfinţit, vineri, 11 aprilie 2014, chiar în ziua hramului. Slujba de sfinţire a lăcaşului de cult, care îl are ca ocrotitor pe „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica“, a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

„Prin osteneala factorilor responsabili ai acestui spital şi cu preocuparea asiduă a părintelui Ionel Vrînceanu, s-a amenajat, în acest spaţiu, un paraclis pentru pacienţi, dar şi pentru medici, spre mângâiere sufletească, pace, tihnă şi rugăciune. Înainte de a trata, medicii trebuie să se roage lui Dumnezeu, ca Dumnezeu să conlucreze cu ei în acest act al tămăduirii trupeşti. Pentru a avea parte de tămăduire trupească, avem nevoie şi de tămăduire sufletească. De cele mai multe ori, cauza bolilor trupeşti, a suferinţelor pe care le îndurăm, este păcatul, care înseamnă o ruptură în comuniunea noastră cu Dumnezeu. Din diferite motive, uneori cu ştiinţă, alteori fără ştiinţă, involuntar, săvârşim aceste păcate, pe care de multe ori le ignorăm. Ele pot fi mici, dar se adună şi la un moment creează un dezechilibru în trupul omenesc“, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul rostit cu această ocazie.

Au participat oficialităţi locale, conducerea spitalului, cadre medicale, pacienţi şi credincioşi din municipiu.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian i-a binecuvântat pe pacienţii din saloane, prin stropirea cu Aghiasmă, şi le-a dăruit câte un acatist şi o iconiţă.