Luni, 26 septembrie 2022, la Schitul Săseni, metoc al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, din comuna Vernești, județul Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat o slujbă de mulțumire pentru roadele toamnei primite în acest an de la Dumnezeu și a sfințit darurile îmbelșugate de struguri, la încheierea campaniei de recoltare a acestora din podgoria Eparhiei, aflată în imediata apropiere a așezământului monahal.

La eveniment au participat preoții consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protoierei din cele două județe, precum și arhim. Calinic Marti, egumenul Schitului Săseni.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul locului a vorbit despre recunoștința care trebuie adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, apreciind eforturile celor care s-au ostenit și în acest an pentru a îngriji și culege strugurii din care se va pregăti vinul liturgic pentru uzul parohiilor din Eparhie. De asemenea, în rugăciune și în cuvânt, a fost invocată mijlocirea Sfântului Mucenic Trifon, ocrotitorul tuturor ogoarelor, sărbătorit în fiecare an la data de 1 februarie.

Responsabilitatea zilnică pentru bunul mers al activităților la gospodăria Centrului Eparhial de la Schitul Săseni și la podgoria adiacentă o are Sectorul Agricol, viticol și silvic al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin strădania pr. consilier Claudiu Gigel Panait.