La împlinirea a cinci ani de la trecerea sa la cele veşnice, Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost pomenit, sâmbătă, 13 ianuarie 2018, în Catedrala „Înălţarea Domnului” din Buzău. Slujba Parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Clerici, monahi și monahii din întreaga Eparhie, precum şi credincioşi buzoieni au participat la acest moment comemorativ și s-au rugat pentru cel ce le-a fost arhipăstor vreme de trei decenii.

După slujba religioasă, Arhid. Mihalache Tudor, fost profesor și director la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiu, a rostit un cuvânt despre viața și personalitatea Arhiepiscopului Epifanie. În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre lucrarea roditoare și responsabilă a vrednicului ierarh.

„Treizeci de ani de zile a păstorit această Eparhie, pe care a străbătut-o în lung și în lat, urmărind să desfășoare nu numai activități pastoral-liturgice, ci și administrativ-gospodărești. După 1990, Eparhia Buzăului și Vrancei a putut să se dezvolte în libertate, așa cum se cuvenea. Eu, ca succesor al vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel, pe măsură ce trece timpul, înțeleg și mai bine dificultățile pe care le presupune această slujire și îmi dau seama că, atunci când Înaltpreasfinția Sa a fost în situația de a lua decizii neînțelese de unii, la vremea respectivă, a procedat corect în foarte multe cazuri văzute diferit din exterior. Numai cei implicați cu adevărat în viața Bisericii reușesc să înțeleagă frământările unui slujitor, fie că este vorba de un preot la parohie, fie de un stareț la mănăstire și, cu atât mai mult, de conducătorul unei Eparhii, care are de înfruntat primejdii pe care lumea, în general, nu le poate sesiza. Acesta trebuie să urmărească totdeauna binele Bisericii, și nu binele personal. De aceea, mă alătur și eu tuturor celor care, în astfel de momente, își îndreaptă gândul, cu dragoste și recunoștință, spre Dumnezeu, pentru odihna sufletului robului Său Epifanie Arhiepiscopul”, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

La final, soborul slujitorilor a săvârșit și un Trisaghion la mormântul Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, care se află în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, ctitoria sa.