În Duminica a 5-a din Postul Mare – a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca –, pe data de 6 aprilie 2014, credincioşii Parohiei buzoiene Cochirleanca I au participat în număr mare la slujba de la biserica „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi.

Cu acest prilej, ierarhul a ţinut şi un cuvânt de învăţătură: „Îndreptarea unui om păcătos este posibilă. El trebuie să-şi dea seama că este bolnav din punct de vedere sufletesc şi apoi să se ridice. Dacă are acest curaj, această iniţiativă, Dumnezeu îl trage la Sine, pentru că mai mare bucurie se face în ceruri pentru un păcătos care se pocăieşte, decât pentru 99 de oameni ce se consideră drepţi şi care, chipurile, nu ar avea nevoie de pocăinţă. Vă îndemn să nu uitaţi să puneţi la inimă mesajul Mântuitorului Hristos din această duminică, în ceea ce priveşte slujirea. Dacă vrei să fii mare înaintea lui Dumnezeu, trebuie să fii slujitorul tuturor. În al doilea rând, să luaţi aminte la exemplul de pocăinţă al Sfintei Maria Egipteanca, cea care ne dă şi nouă curaj să parcurgem drumul vieţii până la întâlnirea cu Hristos-Domnul“.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, mulţi credincioşi şi copii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în perioada 1925-1932. La data de 20 mai 2004, biserica a fost resfinţită, ca urmare a finalizării lucrărilor de restaurare a picturii.