Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, în colaborare cu Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău, organizează marţi, 8 aprilie, începând cu ora 12.00, în amfiteatrul unităţii de învăţământ menţionate, o conferinţă duhovnicească având tema Spovedania tinerilor, după cum a declarat Pr. Romeo Ene, Inspector eparhial.

Evenimentul are loc în perioada Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun! şi în contextul în care anul 2014 este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii).

Deoarece se apropie vacanţa de primăvară şi sărbătorile Sfintelor Paşti, prilej cu care mulţi dintre tineri vor participa la slujbele bisericeşti din această perioadă şi unii chiar se vor îndrepta către preotul duhovnic pentru a se mărturisi, s-a considerat că este binevenită o întrunire cu cei care doresc să afle mai multe despre Sfânta Taină a Spovedaniei. Cei prezenţi în sală vor putea adresa întrebări şi vor primi răspunsuri chiar de la un invitat cu totul special, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Nădăjduim ca la eveniment să participe cât mai mulţi tineri din şcolile buzoiene, care să adreseze întrebări Chiriarhului de la Buzău, spre folosul lor duhovnicesc.