În Duminica a VI-a după Rusalii, credincioşii Parohiei buzoiene Berca au participat în număr mare la slujba de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit un preot şi un diacon.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată vindecarea slăbănogului din Capernaum.

„Prin aceasta, Mântuitorul Hristos şi-a dovedit încă o dată dumnezeirea Sa, că este Dumnezeu Care are puterea să şi vindece suferinţa umană, la modul propriu, dar să ierte şi păcatele, adică să vindece suferinţa duhovnicească. Din această Evanghelie înţelegem legătura care există între îmbolnăvirea sufletească şi cea trupească. Atunci când omul se îndepărtează de Dumnezeu prin săvârşirea păcatului, se îmbolnăveşte spiritual. Deci, bolile de care suferim noi, de cele mai multe ori, sunt o consecinţă a păcatului”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La slujbă au participat credincioşi din parohie, dar şi din localităţile învecinate.

Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată la data de 6 iulie 1997. Cinci ani mai târziu, în pofida greutăţilor, lucrările de construcţie au fost finalizate. Sfinţirea lăcaşului de cult a avut loc pe 30 iunie 2002.