Duminică, 17 decembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu. Construit după Revoluție, lăcașul de cult impresionează prin frumusețea arhitectonică și prin dimensiunile sale, fiind considerat catedrala acestei zone. Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la slujbă.

Ierarhul a slujit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: Pr. Bogdan Furtună – parohul bisericii „Sfântul Gheorghe” din Nehoiu, fostul paroh, Pr. Gheorghe Furtună, Pr. George Dascălu – slujitor la aceeași biserică, Pr. Muguraș Băjan – Parohia „Cuvioasa Parascheva” – Valea Nehoiașului, Pr. Daniel Ene – Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Valea Nehoiașului, Pr. Dumitru Mazîlu – Parohia Calvini, Pr. Vasile-Daniel Teșcan – Parohia Păltineni, și Pr. Marian Ion – Parohia „Sfântul Andrei” din Buzău.

În cuvântul de învățătură la Duminica a 28-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat textul evanghelic despre Pilda celor poftiți la cină (cf. Luca 14, 16-24).

„În fiecare duminică și sărbătoare, când se trag clopotele și se bate toaca, Hristos Domnul ne invită să prânzim cu El la ospățul euharistic, care se săvârșește în biserică, la Sfânta Liturghie. În momentul în care un credincios pășește pragul bisericii, el nu trebuie să-și mai pună problema când se va termina slujba, ci să-I mulțumească lui Dumnezeu că s-a învrednicit să răspundă chemării Sale de a participa la Sfânta Liturghie. Aici, intrăm într-o altă dimensiune a spațiului și a timpului. Biserica-lăcaș de cult este un pridvor al Raiului, al Împărăției cerurilor, unde ne întâlnim cu Mântuitorul, Care Se află pururea prezent pe Sfânta Masă din altar, intrăm în comuniune cu Maica Domnului și cu sfinții și trăim cu toții experiența comuniunii de credință și iubire în Hristos, prin pogorârea harului Preasfântului Duh asupra noastră”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ca semn de prețuire, părintele Bogdan Furtună i-a dăruit chiriarhului locului o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos.

După Sfânta Liturghie, a avut loc concertul de colinde Hristos Se naște, slăviți-L!, susținut de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul”. În deschidere, a cântat Corul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din localitate, sub îndrumarea Prof. Neluța Mirela Furtună.

La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților județene și locale, care au oferit daruri tuturor copiilor prezenți.