Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Compania teatrală „Zona” va pune în scenă, luni, 19 martie 2018, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, respectiv marți, 20 martie 2018, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani, începând cu ora 18:00, spectacolul Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste. Intrarea este liberă pentru cei dornici să vizioneze această piesă de înaltă ținută artistică.

Din distribuție fac parte actorii: Ana Calciu, Tomi Cristin, Bogdan Iacob și Damian Victor Oancea. Textul și regia sunt semnate de Ivona Boitan, scenografia este realizată de Ileana Zirra, iar designul de sunet, de Iulian Olteanu.

„Plasată la începutul anilor 50, atunci când, în România, liderii intelectuali și spirituali ai românilor umpleau închisorile, pentru a lăsa loc «omului nou», cu lipsa lui de conștiință, povestea evocă personalități marcante ale societății românești din acele timpuri: Vasile Voiculescu, Sandu Tudor, Barbu Slătineanu, Maria Cantacuzino, Petre Țuțea și mulți alții, direct sau indirect. Piesa compune mărturii, fragmente din dosarele CNSAS, laolaltă cu elemente de ficțiune, toate menite să ne ajute să medităm la ce înseamnă pentru om conștiința. Deși perioada este sumbră, deși deznodământul e arareori fericit, piesa are un umor negru redat de mecanismul, probat istoric, al ageamiilor și diletanților care analizează operele minților luminate ale epocii, din dorința de a găsi probe incriminatorii”, a declarat Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, iar la Focșani, cu susținerea Protoieriei Focșani I și a parohiilor din subordinea acesteia.