Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat sâmbătă, 7 martie 2020, un training de pregătire a activităților pro-viață din Eparhie, realizate în cadrul Lunii pentru viață 2020, perioadă ce precede Marșul pentru viață.

„Fiecare fărâmă de om din pântecele unei femei are dreptul la viață, iar noi toți cei care înconjurăm pe acea femeie suntem, în egală măsură, răspunzători dacă ființa din pântecele ei se va naște ori va fi ucisă prin avort”, a spus dna Ana Săcrieru – președinta Asociației Femeilor Ortodoxe.

„Trebuie să avem curajul să recunoaștem adevărul că femeia nu alege singură să avorteze. Realitatea cruntă este că ea alege doar sub presiunile din exteriorul ei: familie, carieră, singurătatea în fața efortului de a crește un copil, sărăcia. Soluția nu este uciderea pruncului din pântece, ci reala sprijinire a mamei”, a mai subliniat dna Săcrieru.

Un număr de 12 tineri din Buzău au ales să se implice în activitatea de conștientizare de către comunitate a acestei realități. Asociația Femeilor Ortodoxe a anunțat că intenționează să deschidă un centru de sprijinire a femeilor în criză și a copiilor defavorizați.

La Buzău, Marșul pentru viață va avea loc în data de 28 martie 2020, ora 13:00. Manifestarea va fi urmată de evenimentul „Șezătoarea culturală VIAȚĂ ȘI VALORI”, începând cu ora 14:00, la Ceainăria Culturală din Aleea Episcopiei, nr. 3, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să susțină acest proiect.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei realizează astfel de activități în virtutea scopului statutar de implicare în lucrarea misionar-filantropică a Bisericii.