La Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, numeroși credincioși au sărbătorit Duminica întâi din Postul Mare, a Ortodoxiei. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcute parte slujitorii lăcașului de cult.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de Arhid. Gianin-Cristian Oprea.

După lecturarea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, prin intermediul căreia toți cei prezenți au fost îndemnați să contribuie la colecta pentru Fondul Central Misionar, în vederea susținerii proiectelor pastorale, misionare și social-filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Înaltpreasfinția Sa a adresat tuturor femeilor creștine un călduros „La mulți ani!”, cu sănătate, pace, bucurii și împliniri.