Sâmbătă, 20 aprilie 2019, la Buzău și Focșani, va fi organizată tradiționala procesiune de Florii. Evenimentul va reuni clerici și credincioși din cele două municipii, dar și din localitățile învecinate.

În municipiul Buzău, procesiunea va începe la ora 17:00, în Parcul Crâng, și se va desfășura pe traseul: bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor și Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

Participanții vor fi întâmpinați, în pridvorul Catedralei, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia slujba de sfințire a icoanei Intrării Domnului în Ierusalim și de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învățătură.

În aghiasmatarul din curtea lăcașului de cult, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana praznicului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

La Focșani, preoții și credincioșii care vor participa la procesiunea de Florii se vor deplasa pe următoarele două trasee:

  • ora 17:00 – biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din cartierul Sud, strada Revoluției, bulevardul București, bulevardul Unirii și biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii;
  • ora 17:30 – biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, bulevardul Independenței, bulevardul Unirii și biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii.

La ora 18:30, grupurile de pelerini vor ajunge simultan în Piața Unirii, unde va fi oficiată o slujbă religioasă, după care toți cei prezenți se vor putea închina la icoana Intrării Domnului în Ierusalim, așezată în fața bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Foto: Arhivă