Manifestările dedicate hramului Catedralei „Înălțarea Domnului” din Buzău s-au încheiat, joi seară, 25 mai 2017, cu un concert de muzică religioasă, devenit deja tradiție. Spectacolul s-a desfășurat în locașul de cult, fiind susținut de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, alături de Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava” și Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din municipiu.

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, alți oaspeți români și greci, precum și numeroși iubitori ai muzicii corale.

În cuvântul rostit la final, ierarhul locului a felicitat formațiile corale și pe dirijorii acestora, pentru prestația artistică și pentru regalul muzical pe care l-au oferit tuturor participanților.

Programul prezentat de cele trei coruri a cuprins cântări specifice perioadei pascale și praznicului Înălțării Domnului, dar și alte lucrări religioase reprezentative din repertoriul național și internațional.