Compania Teatrală „Civic Art” București a prezentat, sâmbătă, 27 mai 2017, în amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău, dramatizarea Mărturisitorii, dedicată apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. Piesa a fost scrisă și regizată de actorul Marian Ciripan, în urma aprofundării a patru cărți-document: „Întoarcerea la Hristos”, de Ioan Ianolide; „Cuvintele către tineri”, de părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa; „Cumplite încercări, Doamne!”, de Marcel Petrișor; „Crucea reeducării”, de Constantin I. Stan.

Buzoienii iubitori de teatru au participat în număr mare la acest spectacol, care s-a născut din nevoia de a ne regăsi sufletele, de a ne reorienta spre valorile autentice și mai ales din necesitatea de a crede în Dumnezeu și în purtarea Sa de grijă față de noi, oamenii.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Actorii Cristina Moldoveanu, Adrian Anghel, Larisa Ene, Dan Apăvăloaie, Alexandra Bratu și Marian Ciripan au reușit să creeze o puternică stare de emoție în rândul celor prezenți, determinându-i să reflecteze la ceea ce a însemnat comunismul în viața creștinilor.

Reprezentanții Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: Pr. Cristian Marius Dima – consilier eparhial, și Dna Raluca Trocaru – inspector de specialitate, au organizat acest eveniment, care se înscrie în seria de proiecte și manifestări desfășurate în cadrul programului pentru tineret intitulat Vade mecum, juvenis!.