Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău şi-a deschis porţile, luni, 15 septembrie 2014, pentru noul an şcolar. Manifestarea a început dimineaţă cu Sfânta Liturghie, oficiată de părinţii profesori la Paraclisul arhiepiscopal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“. În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a săvârşit o slujbă de Te Deum.

„Noi ne dorim ca toţi cei ce aţi optat pentru urmarea cursurilor la această şcoală teologică să o absolviţi cu bine şi să fiţi selectaţi mai târziu ca slujitori ai sfintelor altare. În calitate de ierarh al acestei eparhii este firesc să port grijă de şcoala teologică din Buzău care m-a format şi pe mine şi pe părinţii profesori care vă educă şi pe dumneavoastră. Dacă dorim să avem o societate cu oameni buni şi o Biserică formată din buni creştini, este nevoie de educaţie pe toate planurile, de o educaţie frumoasă, înaltă, în şcolile acestea speciale, seminariile teologice, unde sunt pregătiţi următorii formatori de conştiinţă şi de credinţă“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Au participat elevi seminarişti, părinţi, corpul profesoral, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Începând cu acest an şcolar, la Buzău s-a reînfiinţat Şcoala de cântăreţi bisericeşti.