Din dorința de a împărtăși copiilor învățătura creștin-ortodoxă, preoții din parohiile Odobasca de Munte (Pr. Olteanu Robert), Petreanu (Pr. Blăgan Ovidiu) și Podul Lacului (Pr. Surlă Constantin) au identificat un spațiu adecvat pentru funcționarea unui centru cultural-catehetic.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, sub îndrumarea Pr. Dumitru-Oscar Frunză, protoiereu al Protoieriei Focșani II, și prin implicarea autorităților locale, una dintre sălile fostului internat al Școlii Gimnaziale Poiana Cristei a fost renovată și dotată corespunzător, pentru a putea fi folosită în acest scop.

Ca urmare a finalizării lucrărilor de amenajare, luni, 7 noiembrie 2016, a avut loc slujba de binecuvântare a centrului cultural-catehetic Poiana Cristei. Au participat preoții din zona respectivă, doamna Sali Dumitra – director al Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Poiana Cristei, precum și domnul Vlad Petruș – primarul comunei. În alocuțiunile rostite, cei prezenți au arătat necesitatea înființării unui astfel de centru și au exprimat speranța că activitatea celor trei preoți va avea ca rezultat o mai bună formare, atât intelectuală, cât și morală, a copiilor și tinerilor din localitate.

Programul acestei zile a continuat cu slujba Vecerniei, săvârșită la biserica Sfinții Voievozi din satul Târâtu, Parohia Petreanu. A început astfel serbarea hramului și, totodată, au fost binecuvântate lucrările executate la interiorul și exteriorul bisericii.

Preoții parohiilor din cuprinsul comunei mulțumesc tuturor celor care le-au fost alături, asigurându-i de folosul pe care înnoirea acestor edificii îl va aduce în viața spirituală a localnicilor. (Pr. Olteanu Robert – Parohia Odobasca de Munte, Protoieria Focșani II)