Un nou depozit pentru Fabrica de lumânări de la Buzău

La Centrul Eparhial din Buzău a fost inaugurat, joi, 22 octombrie 2015, un nou depozit de materie primă pentru Fabrica de lumânări „Lumină lină“. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. La eveniment au participat membrii administraţiei eparhiale, protoierei, precum şi cei care au sprijinit ridicarea şi amenajarea edificiului.

Înaltpreasfinţia Sa a arătat necesitatea construirii acestui depozit şi i-a felicitat pe toţi cei care au coordonat şi susţinut lucrările.

„Astăzi, am trăit un moment de mare bucurie, respectiv binecuvântarea depozitului, care este dotat cu rafturi speciale, unde sunt depozitate, pe europaleţi, materiile prime necesare confecţionării lumânărilor. Alături, au mai fost amenajate o magazie pentru resturile de lumânări şi, de asemenea, o topitorie, pentru ca materia primă folosită să fie curată, fără nici un fel de impuritate. Am urmărit, prin aceasta, să asigurăm fabricii de lumânări materie primă de calitate, să uşurăm fluxul tehnologic şi, implicit, munca celor ce ostenesc la această lucrare deosebit de importantă şi care susţine, practic, Centrul Eparhial“, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Totodată, ierarhul a vorbit şi despre simbolismul lumânării.

„Am dorit să acord o importanţă deosebită fabricii de lumânări, pentru că lumânarea, aşa cum se cunoaşte, are o dublă semnificaţie. Aceasta simbolizează, pe de o parte, Lumina lui Hristos, pe care ne-o dorim şi în viaţa de aici, dar şi în cea de Dincolo, iar pe de altă parte, are caracter de jertfă, întrucât credinciosul care o cumpără de la pangar şi o aprinde în sfeşnic susţine astfel biserica din parohia sa şi, implicit, Centrul Eparhial. Prin urmare, doresc să transmit, pe această cale, un mesaj dreptcredincioşilor creştini, acela de a înţelege cât de important este să susţii Biserica, prin această mică jertfă pe care o reprezintă lumânarea în sine. Le aducem la cunoştinţă, de asemenea, că lumânarea bisericească nu se produce în orice fel de condiţii, ci după nişte rânduieli anume, cu binecuvântare şi cu sfinţirea locurilor unde se desfăşoară acest tip de activitate. Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ducem la bun sfârşit şi să vedem cu ochii noştri împlinită o lucrare pe cât de importantă, pe atât de necesară pentru noi, aici, la Centrul Eparhial din Buzău“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Noul depozit de materie primă, ce va deservi Fabrica de lumânări a Eparhiei Buzăului şi Vrancei, a fost ridicat în perioada aprilie-septembrie a acestui an.