Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, bucuria locuitorilor municipiului Focșani a fost sporită, în această perioadă premergătoare Crăciunului, printr-un concert de colinde susținut luni, 17 decembrie 2018, la Sala „Balada”, de Corala ortodoxă bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sfinții Împărați” din Focșani, la inițiativa părintelui paroh Daniel Alban, reunind aproximativ 500 de spectatori, alături de care s-au aflat și cei trei protoierei ai protoieriilor din județul Vrancea.

În deschidere, a concertat Grupul Vocal „Cantus” din localitate, sub conducerea domnului profesor Ionuț Drilia.

Întregul spectacol a fost prezentat de către doamna Paula Grosu, actriță a Teatrului Municipal din Focșani, care a oferit publicului informații privitoare la prestigiosul palmares al coralei constănțene.

Părintele Oscar Frunză, protoiereu al Protoieriei Focșani II, a adresat cuvântul de bun venit și a subliniat faptul că „ziua de 17 decembrie are o rezonanță aparte în istoria recentă a poporului român, iar oaspeții veniți din Dobrogea amintesc de vechimea creștinismului nostru apostolic. Colindele, formatoare și păstrătoare de limbă română, păstrătoare și transmițătoare ale adevărurilor de credință, au darul de a pune laolaltă unitatea de credință și unitatea de neam”, a afirmat părintele protoiereu.

Sub bagheta dirijorală a arhidiaconului Ion Iulian Dumitru, Corala „Armonia” a reușit să creeze o stare de intensă trăire emoțională prin interpretarea, adeseori cu participarea publicului, a colindelor tradiționale și a cântecelor de Crăciun. Câteva piese patriotice vibrante, cântate de către toți cei prezenți, au încheiat această seară specială.