Tradiționala serbare de Crăciun a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău a avut loc joi, 20 decembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a unui public numeros, format din consilieri eparhiali, protoierei, clerici, cadre didactice și părinți.

În deschidere, copiii de la grădinițele „Cuvioasa Parascheva” și „Căsuța Piticilor” din municipiu, care funcționează ca structuri ale Seminarului, au interpretat cântece de stea și au recitat poezii. Spre bucuria lor, cei mici au fost răsplătiți cu daruri de către Moș Crăciun.

Programul a continuat cu un concert de colinde și piese patriotice, susținut de Corul „Credo in Deo” al școlii teologice buzoiene, sub îndrumarea Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea. De asemenea, corul clasei a XII-a a cântat colinde tradiționale, culese din diferite zone ale țării, unele în primă audiție.

În cadrul concertului, elevii seminariști, pregătiți de Dna Prof. Nicoleta Moraru, au recitat poezii cu texte sugestive pentru perioada Crăciunului, dar și pentru frumoasa celebrare din anul 2018: Centenarul Marii Uniri.