Vizită arhierească la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău

Miercuri, 23 decembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, i-a vizitat pe copiii de la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău. Ierarhul, însoţit de reprezentanţi de la Centrul eparhial, a oferit mai multe daruri copiilor şi personalului din acest aşezământ social şi le-a adresat un cuvânt de binecuvântare. Încântaţi de darurile primite, cei mici au mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi le-au cântat colinde.

„Aflându-ne în preajma sărbătorilor de Crăciun, am poposit în mijlocul copiilor din acest centru, prin bunăvoinţa doamnei director Rodica Purnavel, care ne-a primit cu dragoste şi cu multă bucurie. Am avut posibilitatea să-i ascult pe aceşti copii cântând frumoasele noastre colinde şi, după cum este tradiţia, le-am oferit daruri specifice de Crăciun. Am fost plăcut impresionat să aflu că cei aproximativ 80 de copii adăpostiţi aici se bucură de o îngrijire deosebită, sunt ocrotiţi cu foarte multă dragoste de întreg personalul, iar noi, ca slujitori ai Bisericii, ne străduim să aducem, la rândul nostru, o rază de bucurie pe chipurile, uneori, triste ale copiilor din astfel de centre. Nădăjduim că ei vor pune la inimă tot ceea ce învaţă din partea factorilor educaţionali şi că îşi vor aminti aceste clipe de întâlnire cu slujitorii Bisericii, care le-au adus mesajul sfânt de Crăciun, concretizat şi prin micile daruri ce le-au fost oferite“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău asigură protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor aflaţi în dificultate socială, separaţi temporar de părinţi, având o capacitate de funcţionare de 80 de locuri. Grupa de vârstă a beneficiarilor este cuprinsă între 3-18 ani, iar peste 18 ani până la finalizarea studiilor.