Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a săvârșit Sfânta Liturghie, duminică, 26 august 2018, în biserica Parohiei Căpățânești din județul Buzău. La slujba oficiată de Arhipăstorul Buzăului și Vrancei, în lăcașul de cult cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Nașterea Maicii Domnului”, au participat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, ierarhul locului a vorbit despre Pilda lucrătorilor răi, relatată de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (cap. 21, vers. 33-44).

„Frățiile voastre sunteți via Domnului – sădită aici, pe pământ, prin jertfă –, pe care noi, slujitorii, arhierei și preoți, avem datoria să o cultivăm. Cu alte cuvinte, trebuie să îndeplinim o lucrare spirituală și învățătorească, adică să vă ajutăm să înțelegeți mesajul Evangheliei și, mai ales, să-l împliniți, să conștientizați cât de important este să vă mențineți în Biserica lui Hristos cea adevărată, pentru că numai așa vă puteți mântui sufletele”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Claudiu-Gheorghe Panait – parohul comunității din Căpățânești, a primit rangul onorific de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă.

Situată în satul Căpățânești din comuna buzoiană Mărăcineni, biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost construită între anii 1999-2004. Cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale, în perioada 2007-2010, lăcașul de rugăciune a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă.