Praznicul Întâmpinării Domnului a fost sărbătorit, duminică, 2 februarie 2014, la biserica „Sfinţii Îngeri“ din Buzău, de un mare număr de credincioşi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi.

„Aşa cum L-a primit dreptul Simeon în braţele sale şi L-a întâmpinat pe Pruncul Iisus, tot astfel se cuvine să-L întâmpinăm întotdeauna pe Mântuitorul Hristos — nu pe braţe, ci în inima noastră, în sufletul nostru, în întreaga noastră fiinţă. Atunci când Domnul Hristos Se oferă, prin Sfânta Taină a Euharistiei, şi sunteţi invitaţi de arhiereu sau preot — «Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste, apropiaţi-vă!» —, aceasta presupune că trebuie să vă pregătiţi duhovniceşte ca să-L primiţi pe Hristos, să-L întâmpinaţi în sufletul şi în inima dumneavoastră. Iar dacă noi Îl întâmpinăm, aici, ne va întâmpina şi El pe noi, în Împărăţia Tatălui ceresc. Pentru că în aceasta constă marea Taină a comuniunii între noi, sfinţi şi Dumnezeu: cei care au crezut, cu toată tăria, în Mântuitorul Hristos, care L-au mărturisit, fără ruşine şi cu mult curaj, cei care şi-au dat şi viaţa pentru El, aceia au primit cununa sfinţeniei, iar Domnul Iisus i-a primit în Împărăţia lui Dumnezeu, rostind cuvintele: «Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii» (Matei 25, 34)“, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Cu acest prilej, ierarhul l-a prezentat enoriaşilor pe părintele Valentin-Bogdan Ene, consilier eparhial, noul preot coslujitor la Parohia „Sfinţii Îngeri“.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog George-Daniel Popa.