Credincioșii Parohiei Constandoiu din județul Vrancea s-au aflat, duminică, 12 februarie 2017, în zi de mare sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului din satul Lacul lui Baban, comuna Gura Caliței, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: protoiereul de Focșani II, Oscar Frunză, preotul paroh, Valeriu Avram, preotul coslujitor, Nicolae Avram, preotul Ioan Necula, de la Parohia Tuturor Sfinților din Buzău, precum și alți preoți din parohiile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit în treapta de diacon pe absolventul de Teologie Ioan-Cătălin Buchidău.

Pornind de la Evanghelia Duminicii a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că, oricât s-ar afunda în prăpastia păcatului, a îndepărtării de Dumnezeu, omul se poate întoarce la Părintele ceresc, Cel iubitor și iertător, dacă își revine întru sine, după exemplul fiului risipitor, și se pocăiește cu adevărat.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rodnica activitate pastoral-misionară și administrativă a celor doi preoți slujitori și l-a felicitat pe părintele paroh, Valeriu Avram, cu ocazia împlinirii vârstei de 61 de ani.

Locașul de cult al Parohiei Constandoiu a fost ridicat din temelie în perioada 2006-2008. Între anii 2008-2010, s-au realizat lucrările de pictură, în tehnica frescă, prin strădania preoților slujitori, cu sprijinul enoriașilor şi prin contribuția substanțială a familiei Mircea şi Ligia Şotîrcă din Focşani, precum şi a familiilor Neculai şi Daniela Pupăză, Cristi şi Geraldin Tîlvăr, fii ai satului Lacul lui Baban. Biserica a fost sfințită în data de 19 septembrie 2010.