Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, reprezentanţi ai Centrului de Informare Europe Direct Buzău au mers, joi, 4 iunie 2015, în mijlocul copiilor de la Grădiniţa „Căsuţa Piticilor“ din oraş. Preşcolarii de la grupa mare au primit daruri, ce au constat în jocuri, materiale de colorat, benzi desenate, reviste cu tematică europeană, dulciuri şi eşarfe personalizate. Copiii le-au mulţumit oaspeţilor prin cântec şi dans.

Ca şi centru de informare europeană, nu puteam să ratăm această ocazie, mai ales că am avut o colaborare foarte bună cu această instituţie de învăţământ. S-a lăsat şi cu un concurs de desene, iar noi le-am adus, de asemenea, nişte publicaţii, în care ei vor îmbina utilul cu plăcutul, le vor colora, dar, în aceeaşi măsură, vor afla şi informaţii despre această mare familie, care este Uniunea Europeană. Totodată, i-am mai incitat cu diverse întrebări, care ţin de cultura europeană. Copiii au fost foarte receptivi şi chiar ne-au surprins cu nivelul lor de cunoştinţe, legat de această mare comunitate culturală, a declarat Alexandru Uţă, consilier la Centrul de Informare Europe Direct Buzău.

Ne-au încântat primirea copiilor, cântecele lor şi, mai ales, desenele lor, şi suntem convinşi că, prin astfel de acţiuni, îi vom face să se simtă membri atât ai comunităţii europene, cât şi ai unei macrocomunităţi, aceea care este Biserica lui Hristos, a transmis Pr. Prof. Cristian Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Grădiniţa „Căsuţa Piticilor“ funcţionează ca structură a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău.

Acţiunea se înscrie în seria de activităţi educaţionale prevăzute în cadrul parteneriatului încheiat între Seminarul buzoian şi Centrul Europe Direct.