Ziua Internațională a Femeii, marcată în centrele sociale din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Marți, 8 martie 2016, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a marcat, în mod special, Ziua Internațională a Femeii, la două așezăminte pentru persoane vârstnice din județul Buzău. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, reprezentanți de la Centrul eparhial, Pr. Ionuț Cristian Vuță – inspector la Sectorul Social-filantropic și misionar, și Pr. Alexandru Pripon – secretar eparhial, au vizitat bătrânele găzduite la Căminul Filantropia-Berca și la Centrul social pentru persoane cu nevoi speciale Sfântul Sava-Moșești din comuna Robeasca, oferindu-le flori, dulciuri, iconițe și mai multe produse alimentare. Bătrânele au primit cu bucurie darurile și le-au mulțumit oaspeților pentru vizită.

Cu această ocazie, părintele Daniel Necula – directorul Căminului de bătrâni Filantropia-Berca, a declarat că persoanele din așezământ „s-au simțit ocrotite, prețuite și au primit aceste daruri cu multă bucurie în suflete. Este un lucru deosebit ca, la vârsta lor înaintată, o vârstă cu suferințe, cu necazuri, cu multe neputințe, o astfel de zi să constituie un moment de prețuire și de mulțumire. În calitate de coordonator al acestui proiect social, nu-mi rămâne decât să aduc mulțumire reprezentanților Arhiepiscopiei, care au avut plăcerea să vină la noi, și îi așteptăm oricând cu multă plăcere și cu toată dragostea noastră“.

La rândul său, părintele Alexandru Pripon – secretar eparhial, a precizat următoarele: „Mulțumim părintelui Necula, pentru grija pe care o poartă bătrânilor, precum și ostenitorilor de la Sectorul Social-filantropic și misionar, pentru această inițiativă, întrucât ne-au dat prilejul de a veni și a vedea, personal, ceea ce a realizat părintele aici, la Berca. Fără îndoială, vom mai desfășura astfel de proiecte pe viitor și, în această perioadă, în care atenția este îndreptată mai mult spre altfel de lucruri, noi vom încerca să ne îngrijim de părinții, bunicii noștri și de cei care au nevoie de ajutor“.

Căminul de bătrâni de la Berca funcționează în cadrul Asociației Ortodoxe Filantropia și găzduiește 85 de persoane vârstnice, cărora le este asigurată o îngrijire socio-medicală în condiţii moderne, cu personal calificat (medic, infirmieri, asistenţi medicali, psiholog, ergoterapeut, bucătari etc.).

Centrul social pentru persoane cu nevoi speciale Sfântul Sava-Moșești din comuna Robeasca adăpostește șapte bătrâne și este coordonat de familia Constantin și Steluța-Florentina Gheorghe.