La Sala Mare a Consiliului Județean Buzău a avut loc, duminică, 6 martie 2016, conferința intitulată România pentru familie. În cadrul evenimentului, au conferențiat prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar, scriitorul Mihai Ghiorghiu, președinte al Comitetului de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituția României, și jurnalistul Ioan Șolea, președintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie – filiala Buzău.

Invitat la întrunire, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a apreciat implicarea unor reprezentanți ai societății civile pentru apărarea principiilor și valorilor creștine. Biserica, a spus Înaltpreasfinția Sa, sprijină, în mod firesc, inițiativa cetățenească pentru definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, întrucât numai familia tradițională asigură mediul prielnic nașterii, creșterii și educației copiilor.

„Trebuie să facem o mărturisire socială și duhovnicească, să ne apărăm și să lăsăm moștenire copiilor noștri o Românie în care nu vor fi agresați, o Românie în care valorile tradiționale, prin care ei se identifică, vor fi foarte curate și bine precizate, și în lege, pentru că legea este expresia culturii unui popor. Legea nu este ceva care vine din afara culturii poporului, nu-i ceva care nu-l exprimă pe el, ca popor, pentru că altfel nu ar mai fi democrație, ci dictatură, nu s-ar mai naște legea din noi, ci ar fi ceva care ar veni din afara noastră și ni s-ar impune“, a precizat jurnalistul Ioan Șolea.

Publicul prezent în sală a dovedit interes pentru subiectele tratate, prin întrebări adresate celor trei conferențiari și prin implicarea în discuții.

Foto: Diana Toma