Sărbătoarea hramului Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău s-a încheiat joi seară, 13 iunie 2024, cu o nouă reprezentație a Coralei Ortodoxe Mixte „Neagu Ionescu” a lăcașului de rugăciune, făcând parte din seria concertelor de muzică religioasă din Eparhie, intitulată Veniți să ne bucurăm de Domnul!.

La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de care s-au aflat pr. Marian Gegea – vicar administrativ eparhial, preoți consilieri și inspectori eparhiali, slujitorii sfântului lăcaș, elevi seminariști și credincioși din municipiu sau din apropiere.

Auditoriul, care apreciază activitatea de peste 10 ani a formației corale dirijate de pr. prof. Gianin-Cristian Oprea, a avut bucuria de a asculta un repertoriu bogat, care a cuprins mai multe cântări religioase, majoritatea specifice perioadelor Triodului și Penticostarului – armonizate de compozitori precum Gavriil Musicescu, Ioan D. Chirescu, pr. Ion Popescu-Runcu și Gheorghe Mandicevski –, dar și câteva piese patriotice în cinstea eroilor neamului. Rolul de prezentator al evenimentului i-a revenit doamnei prof. dr. Marilena Rădulescu, cadru didactic al Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău și membră a coralei.

La final, Părintele Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru rezultatul muncii depuse de membrii formației, precizând că această seară muzicală „a avut scopul de a aduce cântări de doxologie lui Dumnezeu, într-un astfel de moment de sărbătoare, în Catedrala Arhiepiscopală, ca o prelungire a activității voastre obișnuite din cafasul lăcașului de cult, atunci când credincioșii prezenți vă audiază, în fiecare duminică și sărbătoare, la sfintele slujbe, însă nu vă pot și vedea, ca acum”.

Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din Buzău are în componența actuală 40 de membri voluntari, din diverse domenii de activitate profesională și de vârste diferite, uniți de dragostea pentru muzică, în general, și de slujirea lui Dumnezeu prin intermediul darului Său vocal, în mod special.

Insp. Ionuț-Romeo Sandu

Sectorul Cultural și comunicații media