Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a desfăşurat, sâmbătă, 20 decembrie 2014, la Penitenciarul Focşani, o acţiune social-misionară pentru persoanele private de libertate.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, însoţit de protopopi şi de consilieri eparhiali, i-a vizitat pe deţinuţi, le-a adresat cuvânt de învăţătură şi le-a oferit daruri, constând în produse de igienă personală, alimente, cărţi religioase, iconiţe şi calendare.

Deţinuţii le-au mulţumit oaspeţilor prin susţinerea unui program de colinde.

În apropierea sărbătorilor de Crăciun, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a îndeplinit o îndatorire morală faţă de fraţii noştri din Penitenciarul de la Mândreşti, în sensul că le-am oferit câteva daruri şi, totodată, le-am transmis un mesaj de pace, bucurie, cu prilejul praznicului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Mi-am exprimat bucuria întâlnirii personale cu aceşti oameni, care trebuie să îndeplinească aici o ascultare deosebită, aceea de a-şi ispăşi o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu le anulează identitatea şi personalitatea de creştini, fii ai Bisericii noastre. Am vrut să-i încredinţăm că noi, slujitorii Bisericii, nu-i uităm nici în rugăciune şi, după posibilităţi, nici în faptă. Întâlnirea a fost frumoasă, s-au bucurat şi m-a impresionat faptul că îşi doresc să se roage şi se gândesc la lucrurile spirituale, motiv pentru care participă la sfintele slujbe şi sunt alături de preotul slujitor la capela penitenciarului cu hramul«Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel», a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Manifestarea face parte dintr-o serie de activităţi demarate începând cu vara acestui an, în cadrul Penitenciarului Focşani, de Sectorul Social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.