Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“ al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a susţinut, sâmbătă seară, 20 decembrie 2014, un concert de colinde la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu“ din Râmnicu Sărat. La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Spectacolul a fost prilejuit de lansarea unui compact disc de colinde bizantine şi tradiţionale româneşti.

Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“ a luat fiinţă anul trecut, la începutul lunii septembrie, fiind format din preoţi, diaconi, teologi, psalţi şi alţi iubitori de muzică bisericească de tradiţie bizantină.

Duminică seară, 21 decembrie, Corul de cameră „Pastorala“ din Focşani şi Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au concertat la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău. A mai cântat Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei“ din Focşani, iar actriţa Paula Grosu a recitat câteva poezii. În program au fost incluse colinde din repertoriul tradiţional şi cel internaţional, precum şi Pluguşorul. Spectacolul a încântat publicul prezent, alături de care s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Fondată în anul 1977, sub denumirea de Corul de Cameră al Sindicatului Învăţământ, Formaţia Corală Tradiţională „Pastorala“ a susţinut sute de concerte şi recitaluri în cei peste 35 de ani de existenţă, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei“ a fost înfiinţat în 1995, la propunerea actualului director, doamna Maria Murgoci. Repertoriul pe care îl promovează este unul bogat, autentic, cules din vatra folclorică a Vrancei.

Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ şi-a început oficial activitatea la data de 1 noiembrie 2013. Pe 24 noiembrie, a susţinut prima Sfântă Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ şi de atunci dă răspunsurile liturgice, la slujbele din duminici şi sărbători, în acest locaş de cult.