În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, duminică, 29 octombrie 2023, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Aldeni din județul Buzău, a avut loc activitatea filantropică intitulată Să nu uităm de seniorii noștri!. Acțiunea a fost organizată de dra Maria Moroianu, vicepreședintă a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV), în colaborare cu Pr. Marcel Micu, de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Buzău, Protoieria Buzău I.

Activitatea a încununat eforturile enoriașilor parohiei buzoiene de a marca o lună întreagă ca perioadă dedicată aplecării asupra nevoilor pe care le au persoanele de vârsta a treia, dat fiind faptul că prima zi din octombrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), încă din anul 1991, ca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Părintele paroh, reprezentanta SNFOR – ABV și celelalte persoane implicate i-au vizitat pe bătrâni și le-au oferit pachete cu produse alimentare și sanitare, necesare atât lor, cât și lucrătorilor instituției care se ocupă zilnic să le asigure bunăstarea și un trai fără griji materiale.

Ne bucurăm din toată inima că, într-o astfel de zi însorită de toamnă, am reușit să contribuim la buna dispoziție a seniorilor noștri cu un strop de fericire și speranță, răpind, totodată, și câte un zâmbet de pe chipurile lor pline căldură și blândețe. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestei frumoase acțiuni, pornită din inimă și ajunsă la inimile aproapelui nostru! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Maria Moroianu

Vicepreședinte SNFOR – ABV