La 1 noiembrie 2023, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău aniversează zece ani de activitate. Pentru a marca acest moment important, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat organizarea unui pelerinaj pentru membrii coralei – deopotrivă duhovnicesc și cultural – în cetatea Iașilor, în zilele premergătoare celei aniversare, 28-30 octombrie 2023, suportul financiar pentru cheltuielile de transport, cazare și masă fiind asigurat de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În seara zilei de sâmbătă, 28 octombrie, Corala „Neagu Ionescu” a susținut un concert în biserica Parohiei „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, păstorită de pr. Mihai-Eduard Doroșincă, iubitor al muzicii corale și organizator, alături de dna preoteasă Daniela Doroșincă, al Festivalului Coral Internațional Gavriil Musicescu din capitala istorică a Moldovei. Formația buzoiană a interpretat, în fața enoriașilor și a celorlalți invitați, lucrări corale din repertoriul religios național.

Duminică dimineață, 29 octombrie, membrii coralei au trăit o deosebită bucurie duhovnicească, închinându-se la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și oferind răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Iași. Printre obiectivele vizitate pe parcursul celor trei zile de drumeție s-au numărat: Mausoleul Eroilor de la Mărășești, Palatul Culturii, Grădina Botanică și Mănăstirea Copou din Iași, Mănăstirea Vlădiceni și biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Bacău.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră în acești zece ani de activitate! Aducem alese mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, la inițiativa căruia ne-am constituit și prin a cărui purtare de grijă ne desfășurăm activitatea în foarte bune condiții! Mulțumim ostenitorilor din cadrul Cancelariei și Administrației Centrului Eparhial Buzău, slujitorilor Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” și credincioșilor care se îmbisericesc aici, precum și tuturor iubitorilor muzicii corale care ne susțin și apreciază munca depusă, cu multă dragoste față de Dumnezeu și de Sfânta Biserică, încă de la primele slujbe, evenimente și reprezentații artistice!

Adresăm tuturor urarea devenită tradiție în „familia” reprezentată de corala noastră: „La mulți ani în armonie!”

Pr. prof. Gianin-Cristian Oprea

Dirijorul Coralei Ortodoxe Mixte „Neagu Ionescu” din Buzău