Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și sub îndrumarea părintelui protopop Cristinel Popa, în cadrul Protoieriei Panciu se desfășoară mai multe activități dedicate semenilor aflați în suferință, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor.

O primă astfel de acțiune cu scop social-filantropic a avut loc vineri, 1 martie 2024, chiar în ziua Mărțișorului, când tinerii membri ai grupului catehetic din Parohia „Buna Vestire” – Adjud, însoțiți de pr. paroh Gheorghiță Olar, au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice din orașul Mărășești.

Ținând cont că majoritatea bunicilor rezidenți în acest așezământ se confruntă cu  neputințe sufletești și trupești, vizitatorii lor le-au vestit venirea primăverii, au rostit împreună cu ei rugăciuni pentru mângâierea suferințelor de tot felul, iar la final, beneficiarii instituției au primit din partea reprezentanților tinerei generații câteva daruri, constând în produse de strictă necesitate, fructe, dulciuri, iconițe, dar și îmbrățișări, flori și gânduri bune.

Drept motto pentru această activitate a fost ales îndemnul evanghelic prin care Mântuitorul Iisus Hristos îl dă drept exemplu de implicare pe samarineanul cel milostiv unui învățător de lege: „Mergi și fă și tu asemenea” (Luca 10, 37).