Elevii claselor a XI-a E și a XI-a F de la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” din municipiul Buzău au avut parte, marți, 14 martie 2023, de o lecție de religie mai deosebită, desfășurată în locul unde fiorul credinței se simte cel mai bine, în sfântul lăcaș al Domnului, mai exact în biserica Parohiei buzoiene „Sfântul Apostol Andrei”. Profesorul lor, pr. Paul Gheorghiță, a pregătit activitatea intitulată „Pictura și arhitectura bisericească”, în cadrul Proiectului eparhial Catehizarea tinerilor în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei – modele de bună practică, inițiat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

„Am prezentat biserica, un spațiu sacru, pornind de la stilul arhitectural și împărțirea interioară a lăcașului de cult (Sfântul Altar, naos, pronaos, pridvor) și continuând cu pictura bisericească, realizată după anumite reguli cuprinse în erminii. Trebuie să amintesc buna colaborare dintre Biserică și Școală, în urma parteneriatului încheiat între Parohia «Sfântul Apostol Andrei» din Buzău, reprezentată de pr. paroh Petru-Gabriel Roșu, pr. Paul-Iulius Negoiță, pr. Marian Ion, și liceul nostru, prin dl director general, prof. Cătălin-Sebastian Cighir, respectiv dna director adjunct, prof. Cristina-Maria Grosaru”, a declarat pr. prof. Paul Gheorghiță, care este și responsabil de cateheza parohială la nivelul Protoieriei Buzău I.

Elevii au fost foarte atenți la informațiile primite în biserică, activitatea fiind una susținută de un bogat material vizual, nemijlocit. Fiecare participant a primit câte o icoană cu praznicul Bunei Vestiri și cu Sfântul Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului.