Luni, 8 februarie 2021, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din municipiul Buzău, a avut loc ședința anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești (CAR) din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Întrunirea a fost prezidată de Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de care s-au aflat președintele CAR, părintele Gheorghe Sava-Popa, și reprezentanții Centrului Eparhial, ai protoieriilor și ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău.

Ședința a avut drept scop prezentarea unui raport al activităților economico-financiare desfășurate în anul 2020, după care au fost abordate diferite aspecte privind bunul mers al instituției.

Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei are, în prezent, un număr de 1.439 de membri activi, acordând împrumuturi rambursabile, dar și ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau naștere de copii. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost oferite 15 ajutoare de deces, în valoare de 56.000 de lei, 46 de ajutoare în situații de boală, în valoare de 27.600 de lei, și 25 de ajutoare pentru nou-născuți, în valoare de 15.000 de lei. Suma totală cheltuită pentru ajutoarele sociale a fost de 98.600 de lei.