Joi, 7 octombrie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor de Religie buzoieni. În mijlocul cadrelor didactice care predau această disciplină în școlile și liceele din județ s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat pr. Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, și prof. Robert-Mugurel Roșioru – inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Cu această ocazie, domnul inspector Robert Roșioru a prezentat activitatea profesorilor de Religie din anul precedent, a evidențiat principalele aspecte organizatorice referitoare la situația școlară în contextul pandemiei și a transmis o serie de informații necesare pentru îmbunătățirea procesului educațional.

În cuvântul adresat cadrelor didactice, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a afirmat următoarele: „În postura în care vă aflați, aceea de dascăli, de formatori ai caracterelor creștine, alături de preoții de parohie, frățiile voastre conștientizați ce misiune nobilă vi s-a încredințat, nu atât prin voința instituției bisericești, cât mai ales prin voința lui Dumnezeu. Trebuie să vă asumați cu maximă responsabilitate răspunsul pozitiv la chemarea lui Dumnezeu, aceea de a împlini lucrarea de modelare a sufletelor copiilor. Pe noi, slujitorii Sfintelor Altare, ne interesează să zidim biserici vii în sufletele oamenilor, iar dumneavoastră, profesorii de Religie, cum spuneam și altădată, aveți vocația de a împlini o lucrare cvasisacerdotală la altarul catedrei, întrucât catedra este altarul slujirii frățiilor voastre. Și pentru a vă îndeplini misiunea cât mai frumos și mai eficient cu putință, se înțelege că trebuie să țineți legătura cu Centrul Eparhial, cu preoții din parohii, având mintea permanent ațintită spre lucrurile spirituale, pe care sunteți datori să le sădiți și să le cultivați în sufletele copiilor”.

La finalul întâlnirii, inspectorul Robert Roșioru a acordat, din partea Consiliului Consultativ al Profesorilor de Religie, diplome de merit doamnelor profesoare Gabriela Marinescu – Școala Gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat, și Daniela Zahariou – Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău, pentru excelență în activitatea didactică la clasă și pentru implicarea susținută în activități extracurriculare, în anul școlar 2020-2021.