Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit duminică, 2 decembrie 2018, în Parohia buzoiană Mărăcineni II. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La final, a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat semnificațiile fragmentul evanghelic al Duminicii a 31-a după Rusalii, care ne-a prezentat minunea vindecării orbului din Ierihon de către Mântuitorul Iisus Hristos (cf. Luca 18, 35-43).

„Credința este darul lui Dumnezeu, pe care noi trebuie să-l descoperim și, apoi, să-l cultivăm. Acel orb din naștere avea o credință care s-a dovedit a fi lucrătoare. Credința lui că doar Iisus din Nazaret, proorocul care face minuni, poate să-i redea vederea, l-a determinat să strige din tot sufletul și să ceară milă de la Mântuitorul Hristos. Și Domnul Iisus, Care vede în adâncul sufletului, a constatat această credință, i-a apreciat-o și a dat mărturie despre ea în auzul celorlalți, ca să înțeleagă și oamenii care-L însoțeau cât de mare este puterea credinței. Credința atrage lucrarea harului lui Dumnezeu în viața noastră”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Lăcașul de cult al Parohiei Mărăcineni II a fost construit în perioada 2000-2003. Pictura interioară a bisericii, în tehnica frescă, a fost executată de către pictorii Camelia și Condrea Toma din Râșnov – Brașov, între anii 2007-2008. Toate aceste lucrări s-au realizat prin osteneala preotului paroh Dănuț Baba, cu sprijinul enoriașilor și al unor binefăcători.