Credincioșii din Râmnicu Sărat s-au rugat duminică, 23 decembrie 2018, împreună cu Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din oraș. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult, care datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a explicat că „Hristos Se naște în chip real, dar duhovnicesc, în sufletele bunilor creștini, care înțeleg să-și împodobească ieslea inimilor lor, pentru a-L întâmpina pe Pruncul dumnezeiesc”.

„Conștientizând scopul pentru care Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat în istorie, să-L preaslăvim pe Părintele ceresc și să-I mulțumim cu recunoștință pentru Darul Său către umanitate – Pruncul Iisus născut în ieslea Bethleemului. Să ne străduim să-L imităm pe Hristos Cel bun și milostiv prin faptele concrete ale iubirii. […] Mântuitorul a spus: «Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi» (Ioan 15, 13). «Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu» (Ioan 15, 12), adică până la jertfă, aceasta este porunca sfântă pe care ne-a lăsat-o Hristos, a Cărui naștere o sărbătorim și anul acesta și o trăim în adâncul sufletului nostru, în măsura în care ne-am pregătit ieslea inimilor noastre”, a subliniat Părintele Arhiepiscop Ciprian.

În soborul slujitor s-au aflat: Pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, Pr. Constantin Stan – Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Sărat, Pr. Valentin Puiu – parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Râmnicu Sărat, și Pr. Aurel Manea – slujitor la același lăcaș de închinare.