Aproximativ 600 de colindători buzoieni și vrânceni au venit, în perioada 19-22 decembrie 2018, la Centrul Eparhial din Buzău, pentru a vesti Nașterea Domnului. Copii și adulți de toate vârstele au adus frumusețea colindelor și a portului tradițional în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, unde au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de părinți consilieri și inspectori eparhiali.

Colindătorii au provenit de la mai multe școli și licee din județele Buzău și Vrancea: Colegiul Economic din Buzău, Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, Școala Gimnazială nr. 7 din Buzău, Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău, Școala Gimnazială „General Grigore Baștan” din Buzău, Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, Palatul Copiilor Buzău, Școala Gimnazială Fundeni, Școala Gimnazială Lipia, Școala Gimnazială Merei și Școala Gimnazială Valea Părului.

De asemenea, bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost vestită și de grupuri de colindători de la diferite parohii, așezăminte sociale și alte instituții: Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Parohia Năeni, Parohia Săgeata, Parohia Fințești, Parohia Valea Teancului – Zorești, Parohia Măgura, Parohia Cernătești, Centrul de zi „Dănuț” al Parohiei vrâncene Broșteni I – Pitulușa, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești și Grupul Vocal „Cantus” din Focșani.

La finalul momentelor artistice, toți colindătorii au primit daruri din partea Chiriarhului Buzăului și Vrancei.