Credincioşii Parohiei „Sfântul Spiridon“ din Buzău şi-au cinstit, vineri, 12 decembrie 2014, ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu prilejul hramului, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat credincioşi din întreg municipiul, parohia fiind singura din oraş care îl are ocrotitor pe Sfântul Spiridon.

După încheierea Sfintei Liturghii, s-a săvârşit Parastasul pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş trecuţi la cele veşnice.

La final, membrii comitetului parohial au împărţit celor prezenţi pachete cu alimente.

Parohia a fost înfiinţată în anul 1997, iar piatra de temelie a locaşului de cult a fost pusă în 2001. La demisol s-a amenajat un paraclis închinat Sfântului Spiridon, care a fost sfinţit chiar de ziua sfântului, 12 decembrie, în acelaşi an. De atunci şi până în prezent se slujeşte în acest paraclis.

La momentul actual, s-au finalizat acoperişul bisericii şi doar o parte din exterior, lucrările fiind coordonate de preotul paroh Nicolae Muşat, care a fost transferat în această parohie începând cu data de 1 aprilie 2011.