Asociația „Buna Vestire” Banu – Buzău și Healthcare Cardiology Clinic au derulat, în zilele de 9 și 10 decembrie 2022, o campanie umanitară intitulată Prevenție și sănătate pentru fiecare comunitate. În cadrul evenimentului, peste 60 de persoane vulnerabile din comuna buzoiană Colți au beneficiat de consultații medicale de specialitate și investigații imagistice gratuite.

Din echipa de medici voluntari au făcut parte dna dr. Nicoleta Vintilă – medic specialist cardiologie, dna dr. Irina Irimie – medic specialist medicină internă, dna dr. Rodica Sârbu – medic primar endocrinologie, și dl dr. Robert Irimie – medic specialist medicină de urgență.

„O comunitate sănătoasă este reprezentată de oameni care au acces la resurse și condiții, care le permit să ducă o viață cât mai sănătoasă. De aceea, prin oferirea de servicii medicale de specialitate gratuite, dorim să contribuim la menținerea unor comunități sănătoase, mai ales în acele zone defavorizate în care populația nu are acces în mod facil la consultații medicale și la tratament de specialitate. Perspectivele și experiențele pacienților noștri ne inspiră să găsim soluții pentru îmbunătățirea continuă a stării de sănătate a acestora, precum și pentru identificarea unor strategii de sănătate valoroase”, a declarat dna dr. Nicoleta Vintilă.

Campania Prevenție și sănătate pentru fiecare comunitate a fost organizată în parteneriat cu Primăria comunei Colți și cu firma Medist Imaging – Screening The Future.